راهپیمایی موهن به مناسبت 9 ربیع در قم
تحرکات مشکوک افراطیها در کشور
راهپیمایی موهن به مناسبت 9 ربیع در قم
هرشخص، حزب، گروه یا شخصیتی که خلاف محور وحدت در جهان اسلام حرکت کند قطعا بهدنبال گرم کردن تنور تشنج مذهبی است و برنده چنین تشنجی هیچ گروهی به جز قدرتهای بینالمللی و دولتهای افراطی منطقه نیستند. جای سوال است که چرا در شرایطی که گروه تکفیری داعش با اعمال جنایتکارانه چهره مفاهیم اسلامی را در جهان خدشه دار میکند عدهای به دنبال ایجاد قطب افراطی شیعی هستند؟
عقیق:از آغاز فعالیتهای گروههای تکفیری در سوریه از سال 2011 سناریوی ایجاد اختلافات شدید قومی و مذهبی در خاورمیانه کلید خورد. این گروه تلاش میکند نوعی از اسلام را به مردم جهان معرفی کند که تنها به ظواهر دین اکتفا میکند و روح بدوی آن هرگونه عناصر تجدد و پیشرفتهای علمی و تمدنی بشری را به چالش میکشد. داعش برخلاف شعار خود نهتنها احیاگر سنت نبوی نیست بلکه مقطعی خاص از تاریخ تمدن اسلامی را منشا اختلاف و درگیری بین امت مسلمان قرار داده است.
داعش، النصره، بوکوحرام و دیگر سرشاخههای القاعده تلاش کردند تا با ایجاد یک قطب افراطی مذهبی زمینه یک جنگ بزرگ در میان بیش از سی کشور جنوب آسیا، خاورمیانه و شمال آفریقا را فراهم کند جنگی که تلفات و خسارات بیشمار آن فلج طولانی مدت جهان اسلام را در پی داشت. این سناریو طبق معمول همیشه از سوی شاخه انحرافی وهابیت طراحی و سازماندهی شد.
با گذشت سه سال و با تمام تلاشهای صورت گرفته از سوی طراحان، این سناریو چندان موفقیت آمیز نبود تا جایی که چند کشور منطقه که در ابتدا نظام سوریه را بشدت مورد حمله سیاسی خود قرار داده بود کم کم از مواضع پیشین عقب نشینی کردند. مهمترین علت شکست این سناریو را میتوان در بینش و آگاهی علمای شیعی و سنی جستوجو کرد. چرا که غالب بزرگان دو جریان بزرگ اسلامی از ماهیت توطئه باخبر بودند و با اتخاذ موضع صحیح و بهموقع توانستند تا حدود زیادی از اثرات آن جلوگیری کنند.
صفحات: 1· 2